Відзначимо, що яскравості й епатажу у прийдешньому сезоні 2021 року вдосталь. Для компенсації дискомфорту та сірості прохолодних деньків стилісти запропонували обрати веселі кольори тіней, підводок і помад. Ця ідея має неабияку підтримку. Адже найпростіший спосіб підняти собі настрій – це виглядати яскраво та цікаво навіть у теплому верхньому одязі, який буває переважно темних відтінків. Тому модний виразний макіяж є дуже доручним. Пропонуємо ознайомитися з основними трендами 2021-2022 років.

Чорна підводка – вибір №1 для очей

Стрілки є одним з найдавніших прийомів макіяжу відомих людству. Згадати хоча б цариць Єгипту Клеопатру й Нефертіті та їх образи. Мода на підводки настільки прижилася, що використовувати її стали навіть представники чоловічої статі. 

Сучасні модні подіуми осінь-зима продемонстрували воістину неповторні моделі, виконані у різних варіантах, але обов'язково зі стрілками на повіках. Видів підводки дуже багато. Це можуть бути «котячі очі», ультрасексуальні, як на показі Dolce & Gabbana, елегантні й непомітні чи товсті та строкаті. Актуальними є варіанти з блискітками та глітером, як було на подіумі під час демонстрації колекції Valentino. Вибір стрілок залежить від заходу, на який ви збираєтеся.

Ягідна помада

Насичені червоні губки в усі часи зводили чоловіків з розуму. Саме цей прийом стилісти рекомендують використовувати взимку 2022 року. Червона помада викликала прихильність цілої армії візажистів з модних показів Hermès, Anna Sui і Oscar de la Renta. Насичений червоний відтінок на губах топ-моделей робив образи виразнішими та заряджав енергією.

На тлі темних пальт, курток і шуб ягідна помада має особливо стильний вигляд. Її складно не помітити, тому від вас не відведуть погляд. А на тлі снігів у поєднанні з білим верхнім одягом червоний бум буде надзвичайно ефектним.

Різнобарвні тіні

Це ще один прекрасний спосіб привернути до себе увагу та виділити мейк. Акцент робиться на очах, підібравши яскраві тіні. Можна використовувати один відтінок або вибрати комбінацію кольорів. Головне – використовувати косметичні засоби соковитих тонів. Наприклад, актуальними будуть рожеві, малинові, жовті, персикові, сині, салатові тіні. Однак поєднувати їх з яскравою помадою не рекомендується. Попри сучасні тренди, повинна зберігатися гармонія. І навіть якщо побачите червоні губи у поєднанні з соковитими тінями на моделях, котрі крокують по подіуму, це не означає, що у повсякденному житті подібний варіант буде актуальним.

Ультрасучасний мономакіяж

У топ кращих ідей для макіяжу вривається техніка, при якій застосовується лише один декоративний засіб практично для всіх зон обличчя. Це може бути помада, олівець для губ, тіні тощо. Щоб створити різні відтінки, достатньо послабити чи збільшити натиснення на косметичний засіб.

Стилістами вітається навіть один тон. Найпростіше отримати такий результат, якщо використовувати персиковий або малиновий відтінок. Подібний макіяж виглядає яскраво та незвично, однак абсолютно не вважається вульгарним. Якщо бентежать яскраві кольори, завжди можна використати бежеву палітру, обігравши її так, як вам потрібно.

Арт-мейкап у повсякденному житті

Варто згадати про художній макіяж. Це відмінний варіант для жінок, які втомилися від повсякденної сірості чи планують відвідати тематичну вечірку. Різниця між мейкапами для цих двох ситуацій полягає в інтенсивності прояву фантазії при нанесенні косметики. Якщо у першому випадку робиться тільки акцент, то у другому можна виплеснути назовні всі свої творчі задуми. При цьому у хід йдуть будь-які варіанти косметики – яскраві тіні, всілякі підводки й олівці, стрази, глітер, тональний крем, автозасмага тощо.

Завершальний тренд осінь-зима 2021

О нього відноситься відсутність макіяжу. Натуральні риси стали справжньою родзинкою, адже вже складно зустріти дівчат без помади, тіней або стрілок на очах. Але ж доглянута шкіра й відсутність мішків під очима у поєднанні зі щирою посмішкою зведуть з розуму будь-кого.

Щоб бути на висоті й при цьому не дати привід засумніватися у відсутності макіяжу, візажисти рекомендують використовувати хайлайтер і легку тональну основу або ВВ-крем. Ці косметичні засоби дають можливість вирівняти тон обличчя та заховати нерівності, чорні цятки чи дрібні зморшки. Внаслідок цього ваша природна краса буде сяяти свіжістю.

Звертайте увагу на колір волосся

Головні модні тенденції у макіяжі 2022 року – це поради, а не керівництво до дії. При виборі макіяжу, який підійде саме вам, стилісти рекомендують звертати увагу на колір волосся:

  1. Блондинки. Дівчатам зі світлими пасмами можна використовувати червону помаду для створення не тільки святкового макіяжу, а й повсякденного. Відтінки актуально вибрати будь-які – всі вони будуть у тренді. Використовуйте також чіткий контур – він на піку популярності у поточному сезоні.
  2. Брюнетки. Ефектно виглядатимуть смарагдові та баклажани тіні. Також можна вибрати фіолетову чи бордову помаду.
  3. Руді. Виграшний варіант – це довгі стрілки. Можна використовувати глибокі фіолетові або смарагдові олівці.
  4. Шатенки. Представницям прекрасної статі, які мають каштановий колір волосся, особливо пощастило. Вони можуть використовувати практично всі рекомендації, актуальні у 2021-2022 роках.

Повертаючись до моди на натуральний макіяж, потрібно додати, що цей варіант особливо підходить дівчатам з темним волоссям. Саме брюнеткам і шатенкам вдасться надати особливий акцент в образі, мінімізувавши кількість використаної косметики.